AXYZ

01

The Global CNC Cutting Solutions Provider

AXYZ International je vodeći svetski proizvođač CNC rutera, katera i CNC sistema za sečenje plazmom. Od sredine osamdesetih, kada je kompanija imala samo dvoje zaposlenih, pa do danas, AXYZ je proizveo preko 9000 CNC mašina. U 1998 godini su tri manja postrojenja objedinjena na jednoj lokaciji površine 5.500 kvadratnih metara u Barlingtonu, Kanada, gde se AXYZ fabrika nalazi i danas. Kapacitet fabrike omogućava proizvodnju 500 mašina godišnje u jednoj smeni. U Aprilu 2006 AXYZ je preuzeo kompaniju “Pacer Systems Inc”, 30 godina staru kompaniju koja je bila jedan od pionira u proizvodnji CNC rutera u svetu. Godine 2007 AXYZ je preuzeo i kompaniju “Camtech International”.

Zahvaljujući vrhunskoj organizaciji, tim inženjera neprekidno uvodi inovacije na polju dizajna, projektovanja i proizvodnje, obezbeđujući na taj način kvalitet i pouzdanost kompletne linije AXYZ proizvoda.

Centri za razvoj u SAD, Engleskoj, Poljskoj i Indiji obezbeđuju kvalitetnu tehničku podršku bilo da su u pitanju mašine, softver ili potrošni materijal. Kvalitet proizvoda obezbedjen je bliskom saradnjom sa strateškim partnerima kao što su : HSD and Elte (motori, vretena), THK (sistemi ležajeva i pokretni delovi), SMC (pneumatika), Indalex (ekstrudirani aluminijum) i Teknic (servo motori i kontrolne jedinice). Napredni proizvodni procesi kao direktan rezultat imaju vrhunski proizvod, a takođe omogućavaju projektovanje, proizvodnju i isporuku specifičnih sistema po željama kupca u najkraćem mogućem roku. Odlučujući se za AXYZ, dobijate kvalitetan uređaj koji će raditi godinama, kao i kompletnu tehničko-servisnu podršku.

02

New Name je u 2011 godini postao zvanični partner kompanije “AXYZ Intenational” za Srbiju i Crnu Goru, tako da lako možete dobiti sve informacije o mašinama i alatima iz AXYZ proizvodnog programa. Saradnju sa na lokalnim tržištima AXYZ uslovljava pohadjanjem detaljnih tehničkih treninga u fabrici tako da smo u stanju da korisnicima pružimo kvalitetnu tehničku i servisnu podršku. Molimo Vas da nam se javite da zajedno sa stručnjacima iz AXYZ-a napravimo konfiguraciju CNC mašine koja najbolje odgovara vašim potrebama.

01

CNC Ruter sistemi AXYZ

02

CNC ruteri su osnovni proizvod kompanije AXYZ International i do danas je proizvedeno preko 9000 mašina instaliranih u celom svetu. Velika većina i danas radi kao i prvog dana i donosi novac svojim vlasnicima. To su robusne , pouzdane mašine koje su isto vreme vrlo jednostavne za rukovanje. Konstrukcija AXYZ rutera omogućava da se mašine standardnih širina isporuče u različitim dužinama u zavisnosti od potreba korisnika. Nova generacija AXYZ A2MC kontrolera, koja je standardna u svim konfiguracijama ima 2 Gb interne memorije i dovoljno mesta za programe koji rade brzo i pouzdano, a sa vašim računarom je povezan mrežnom konekcijom. Takodje postoji veliki broj opcija za konfiguraciju CNC rutera , počev od više motora i alata, automatizovane zamene alata, sistema za sečenje plazmom pa do tangencijalnih noževa, oscilirajućih noževa i sistema za automatsko pozicioniranje sa kamerom.

03

04

05
01

Opcije za CNC sisteme AXYZ

02

Mnogobrojne opcije za CNC mašine koje AXYZ razvija 20 godina mogu pretvoriti vaš ruter u
višenamensku uredjaj i vašoj investiciji dodati potpuno novu dimenziju.
03

Opcije prilikom konfiguracije CNC sistema

04

05

 

 

Više keridža na jednom gantiju:
Više keridža omogućava da se jedan posao u isto vreme ponavlja na
punoj širini materijala. Svaki keridž ima nezavisno vodjenje. Za veće
aplikacije koje zahtevaju punu radnu širinu, drugi keridž može biti
parkiran na krju gantrija. Oba keridža mogu biti konfigurisana sa
automatskom zamenom alata.

 

 

 

 

Povećana visina gantija:
Standardni klirens za AXZY rutere iznosi 150 mm. Ukoliko je
neophodna obrada materijala veće debljine klirens je moguće
povećati na 200, 250 ili 300 mm. Moguće su i veće dimenzije na
zahtev kupca.

 

 

 

 

Povećana dužina gantija:
Povećana dužina gantrija omogućava obradu na punoj širini stola
kada se koristi keridž sa više alata kao i obradu van stola u nekim
aplikacijama.

 

 

 

 

 

“Havy Duty” čelični ganti:
Aluminijumski gantri predstavlja savršen izbor po pitanju odnosa
mase i čvrstine za veliku većinu aplikacija. Na zahtev kupca moguće
je isporučiti čelični ganti povećane krutosti.

 

 

 

Opcije za alate za sečenje:

06

HSD vretena sa 5 i 10 HP sa automatskimstezanjem alata. Zamena alata može bitimanuelna ili u kombinaciji sa ATC -automatskim sistemom za zamenu alata. Elte linija vretena sa 3,5 i 10 HP omogućavaprecizno, brzo i tiho sečenje. Brzine rotacije su18.000 obrtaja za 3 HP i 24.000 obrtaja za 5 i10 HP modele.

07

Opcije vakum sistema:

08

Sekundarne opcije:

09
10

01

CNC sistemi za sečenje nožem AXYZ

02

AXYZ CNC sistemi za sečenje noževima su bazirani na standardnim ruter CNC sistemima i mogu biti konfigurisani tako da zadovolje specifične potrebe svakog korisnika. Sistem je modularan i alati se mogu koristiti kao dodatak na već instaliranim CNC ruterima.

03

04

05

06